E.H. De la Croix, 29 juni 1915

Ik heb u enkele weken geleden al bericht gezonden over de onfortuinlijke toestand van de splitsing van onze parochie en de nieuwe grens tussen het zogenaamde etappegebied en het generaal-gouvernement. Gelukkig duurde die droevige situatie slechts korte tijd. Onlangs ontvingen wij een pas. Daarmee mogen de parochianen uit het etappegebied weer naar het dorp komen. Ikzelf en de onderpastoors mogen met onze pas diezelfde parochianen bij hen thuis bezoeken en troosten. Toch worden wij nog steeds beperkt in onze bewegingsvrijheid: wij mogen de grenzen van de gemeente met het etappegebied niet overschrijden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s