E.H. De la Croix, 27 juli 1915

Enkele honderden Duitse soldaten bezetten onze parochie. ’t Varieert, maar onder de vierhonderd is hun getal nog niet gedaald. De officieren betrekken de grootste en schoonste huizen. De soldaten zijn ingekwartierd in het fort maar het grootste gedeelte heeft zijn intrek genomen in het dorp, in de patronage, in de zondagschool en in de jongens- en de meisjesschool. Een klein aantal vindt een onderkomen bij burgers.
Over het algemeen, dat moet ik toegeven, zijn ze niet kwaadaardig, maar het zijn dronkaards en vrouwenliefhebbers. En dat zet veel kwaad bloed bij onze parochianen!

One comment

  1. Beste E.H.De La Croix, ik zie dat jij het echt moeilijk hebt met deze situatie. Probeer toch uw parochianen te blijven steunen in hun verzet tegen deze Duitse overmacht . En dat God u bij mag staan bij deze zware opgave .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s