Gravin Maria, 16 november 1915

Lieve René

Hartelijk dank voor je kaartje uit Bayeux dat ons in goede orde heeft bereikt. Uit je beschrijving leid ik af dat het leven daar allesbehalve aangenaam is. Gelukkig maar dat je verblijf er van korte duur zal zijn! Het zou je deugd doen onmiddellijk na Bayeux naar tante Phina in Folkestone te kunnen vertrekken. De hele familie kijkt ginder al reikhalzend uit naar je komst! Wij in De Lovie trouwens ook, maar we zullen nog wat geduld oefenen.
Tante Phina heeft me geschreven dat Florimond mordicus naar het front wil vertrekken. Ze vreest terecht dat hij nog veel te jong is, hij is nog niet sterk genoeg om de ontberingen van het kampleven aan te kunnen en bovendien is hij nog erg beïnvloedbaar. Slechte vrienden zijn daar makkelijk te vinden. Misschien moet jij eens met hem praten terwijl je daar bent? Er is overigens nog niets beslist, je oom Charles heeft zich nog niet uitgesproken.
Tante Phina heeft een kaartje ontvangen van de tuinman uit Beveren. Hij schrijft dat Cortewalle nog steeds bezet is door Duitse militairen. Ze zouden hen heel graag op het kasteel verwelkomen. Het ziet er echter niet naar uit dat oom Charles en tante Phina op die invitatie zullen ingaan …

Je neven en nichten sturen je veel zoenen. Oom Joseph en ikzelf omhelzen je,
Tante Maria

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s