Daniël Frans Struyf, 6 september 1914

Na een korte slaappauze hervatten wij om vijf uur onze weg en komen om 7 uur in Vrasene aan, waar wij in het klooster van de zusters onderdak vinden. Omdat het vandaag zondag is en er geen bijzondere bevelen toegekomen zijn, zijn wij voor het eerst sinds 1 augustus 1914 heel de dag vrij! Met mijn kameraad trek ik naar de commandant om toestemming te vragen om mijn kinderen in Burcht een verrassingsbezoek te brengen. Hij stemt toe maar onder voorbehoud dat ik er op eigen krachten geraak. Als geniesoldaat moet ik mijn plan maar trekken! Wat nu gedaan? Zonder orderwoord geraken wij nergens door. Wij nemen ons geweer vast en vertrekken. In Beveren aangekomen kunnen wij meeliften met een officier zodat wij om één uur aankomen in Burcht tot grote vreugd van vrouw en kinderen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s