Daniël Frans Struyf, 5 september 1914

Eindelijk terug op Belgische bodem!

Na een zeetocht van 24 uur kom ik aan in de haven van Oostende waar wij meteen op de trein worden gezet richting Sint-Niklaas. Daar komt onze compagnie aan om 11 uur in de morgen. Onze genietroepen worden ondergebracht in danszaal Flora in afwachting van nieuwe bevelen. Om 5 uur in de namiddag vertrekken we alweer, ditmaal richting Vrasene …

One comment

  1. Beste Daniël, ik zal voor je bidden. Je weet het nog niet, maar deze oorlog zal nog 4 jaar duren. In 2014 zullen ze hem herdenken als de “Groote Oorlog” , terwijl we hem dan in de volksmond wereldoorlog 1 noemen. Dit wil zeggen dat er nadien minstens nog één oorlog zal volgen. Oorlog is het wreedste dat de mensheid (of moet ik zeggen het mensdom) heeft uitgevonden. Maar beste Daniël daar bent u niks wijzer mee op dit moment. Ik hoop dat u deze oorlog overleeft en dat u terug de rust zal vinden bij uw eigen familie. Wees voorzichtig !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s