E.H. De la Croix, 19 januari 1915

Officier Grimm, Unterhauptmann van de bezetting, diezelfde Unterhauptmann Grimm die mij en eerwaarde onderpastoor Hylebos op de tweede nieuwjaarsdag in het gemeentehuis heeft opgesloten in een poging te verhinderen dat de brief van kardinaal Mercier tijdens de zondagsmis werd voorgelezen, is naar mijn mening maar een ruwe en botte protestant. Hij kan het geluid van de kerkklokken niet verdragen! En daarom heeft hij vorige week onze goede koster Frans De Jonghe verbod opgelegd om de klokken nog te luiden.

Haasdonk is sindsdien gehuld in stilte …

One comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s