Daniël Frans Struyf, 21 juli 1915

Nationale feestdag. Ik ben er zeker van dat deze dag meer gevierd wordt in het bezette land als hier bij ons aan het front want onze compagnie moet de hele dag door werken. Nochtans wordt om 11 uur in de voormiddag het Te Deum in de kerk uitgevoerd, en wat ons verwondert, wij arme frontsoldaten worden niet vergeten want wij krijgen elk een gevulde doos met Engelse tabak. Deze geschenkdoos is versierd met de Belgische driekleur en wordt met het Belgische vaandel omring. In sierlijke letters staat geschreven: Eendracht maakt macht.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s