E.H. De la Croix, 29 maart 1917

Mijn dierbaren,

Het nieuws dat na de vrijlating van onze geachte heer burgemeester Aloïs Boeye op de 6de februari laatstleden ook de heer burgemeester Joseph ’s Heeren van onze naburige parochie Melsele door de Duitse bezetter is vrijgelaten, heeft mij pas gisteren bereikt. De heer ’s Heeren zou al vrij zijn sinds eind februari, na twee maanden gevangenschap omdat hij niet in staat bleek de geëiste hoeveelheid aardappelen aan de vijand te leveren. Hij kreeg er nog een persoonlijke boete van 1.879 frank bovenop. Blijkbaar moet ook de gemeente Melsele zelf een boete ophoesten: 1.300 frank omwille van een breuk in de draden van de telefoonverbinding en een breuk in de ondergrondse elektrische leidingen. Ze zuigen ons uit, onze bezetters …

Wijds zicht op de Dorpsstraat in Melsele (thans Sint-Elisabethstraat). Verder links in de straat staat de herenwoning van Jozef s’Heeren, burgemeester van Melsele van 1908 tot 1923. De burgerwoning wordt gekenmerkt door een extra verdieping en een witte gevel. Vandaag is er een restaurant gevestigd, genaamd s’ Heerenhuis (Gemeentearchief Beveren)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s