Apotheose herdenking WOI

Morgen brengen 16 klassen van de 3e graad van het basisonderwijs in alle deelgemeenten van Beveren hulde aan alle slachtoffers van oorlogsgeweld in de Eerste Wereldoorlog.
De herdenkingen zullen plaatsvinden om 14 uur, in alle Beverse deelgemeenten. Elke school brengt op haar eigen manier hulde. Daarnaast is er een gemeenschappelijk gedenkmoment waarbij alle kinderen (5de en 6de leerjaar) een vredewens in een bolletje klei aanbieden. Ze vertrekken in stoet vanuit de school naar het lokale monument of een hiervoor aangeduide locatie.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Voorafgaand hebben de deelnemende scholen in de klas gewerkt rond het thema oorlog en vrede. Aan de hand van verhalen werden de kinderen in contact gebracht met de gevolgen van de ruim vier jaar durende Duitse bezetting van hun eigen dorp en leefomgeving. Daarna gingen ze zelf creatief aan de slag met het thema. Een voorsmaakje krijgt u hier.

Iedereen is van harte welkom om dit gebeuren bij te wonen. Tot morgen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s