Video's

Karl Jenkins: The Armed Men

Een voorsmaakje van de klassieke uitvoering ‘The Armed Men’ van Karl Jenkins. Deze klassieke uitvoering vormt een pertinente aanklacht tegen elke vorm van oorlogsgeweld.

Op zondag 12 april 2015 om 15 uur brengt de Cantorij van de Basiliek Hulst deze voorstelling in de Sint-Martinuskerk van Beveren. Een professioneel kamerorkest en de 40 zangers sterke Cantorij van de Basiliek Hulst voeren u mee op een indrukwekkende reis doorheen de geschiedenis van de Groote Oorlog.

Toegangskaarten: 15 €

Tickets via 03 750 10 00, tickets.tervesten@beveren.be of http://www.beveren.be/tervesten

Voorstelling Petrus en den Doodendraad – LAATSTE TICKETS

Vrijdag 20 februari 2015 – 20u – OC Ermenrike, Kieldrecht. Reserveren via http://www.beveren.be/tervesten of tel. 03 750 10 00


Tijdens de Eerste Wereldoorlog werd de grens tussen België en Nederland door de Duitsers hermetisch afgesloten met een elektrische draad. Leefgemeenschappen werden daardoor abrupt van elkaar gescheiden. De oude Petrus (Jo De Meyere) blikt terug op zijn leven en liefde van toen. Hoe komt een man zoveel gruwel door? De liefde is sterker dan 2.000 volt. Waar kun je beter deze tragische love story bekijken dan op de grens in Kieldrecht, de plaats waar ooit den draad stond die dorpen in tweeën sneed en waar smokkelaars aan bleven plakken? “Dit zou de zoveelste voorspelbare tearjerker over ‘liefde in oorlogstijd’ kunnen zijn. Maar Stefan Perceval bezorgt het stuk glans.” (Knack Focus)
Met: Jo De Meyere & Sofie Palmers / regie: Stefan Perceval / tekst: Guido Van Meir / scenografie: Niek Kortekaas / kostuums: Chris Snik
gratis inleiding om 19.30u
www.hetgevolg.be