Voorstelling Petrus en den Doodendraad – LAATSTE TICKETS

Vrijdag 20 februari 2015 – 20u – OC Ermenrike, Kieldrecht. Reserveren via http://www.beveren.be/tervesten of tel. 03 750 10 00


Tijdens de Eerste Wereldoorlog werd de grens tussen België en Nederland door de Duitsers hermetisch afgesloten met een elektrische draad. Leefgemeenschappen werden daardoor abrupt van elkaar gescheiden. De oude Petrus (Jo De Meyere) blikt terug op zijn leven en liefde van toen. Hoe komt een man zoveel gruwel door? De liefde is sterker dan 2.000 volt. Waar kun je beter deze tragische love story bekijken dan op de grens in Kieldrecht, de plaats waar ooit den draad stond die dorpen in tweeën sneed en waar smokkelaars aan bleven plakken? “Dit zou de zoveelste voorspelbare tearjerker over ‘liefde in oorlogstijd’ kunnen zijn. Maar Stefan Perceval bezorgt het stuk glans.” (Knack Focus)
Met: Jo De Meyere & Sofie Palmers / regie: Stefan Perceval / tekst: Guido Van Meir / scenografie: Niek Kortekaas / kostuums: Chris Snik
gratis inleiding om 19.30u
www.hetgevolg.be


One comment

  1. Mag ik deze voorstelling warm aanbevelen omdat zij er mede voor zorgt dat “de draad van ons verleden” niet doorgeknipt wordt en wij zodoende “de draad van ons leven” weer op een positieve manier qua verdraagzaamheid kunnen opnemen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s