Daniël Frans Struyf, 2 oktober 1914

Gisteren rond 10 uur ‘s morgens kwam men ons melden dat wij ons onmiddellijk gereed moesten maken voor vertrek. Inderhaast schreef ik enkele woordjes aan Alphonsine om haar het droeve nieuws te melden. Om 4 uur in de namiddag vertrokken wij per trein naar Brugge. Vanuit de treinwagon aanschouwden wij verschillende branden, de streek rond Dendermonde stond in vuur en vlam. Ondanks de zware verliezen vecht ons Belgische leger toch moedig door. Het ziet er niet goed uit. Het gonst ook van de geruchten dat het garnizoen van Antwerpen de definitieve aftocht voorbereidt. De onrust knaagt bij eenieder en ik voel me bedrukt en te neergeslagen: vluchten, altijd maar vluchten! Om 10 uur kwamen wij aan in Brugge en overnachtten in de kazerne van het 4de Linie. Deze morgen zijn we onderweg naar Damme om er versterkingswerken uit te voeren. Mijn compagnie blijft ter plaatse maar ik word verder gestuurd naar Moerkerke om daar het opgevorderde werkvolk tot arbeid aan te zetten (…)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s