Daniël Frans Struyf, 1 december 1914

Sinds enkele dagen vreest men voor een epidemie hier aan het front. Zeventig procent van onze troepen klaagt over hevige kolieken in de buik. Uit noodzaak zijn wij verplicht om het water uit de beken te gebruiken. Dit water komt van de IJzer dat door lijken besmet is geworden. In alle geval zien wij veel af en vandaag zijn er 48 mannen van onze compagnie die niet kunnen gaan werken. Wij blijven op ons stro liggen en vervloeken de Duitsers die de oorzaak zijn van alle miserie. Dagelijks wordt het getal zieken groter. Men is zelf verplicht geweest om enkele strijdmakkers naar het gasthuis over te brengen.

One comment

  1. Beste Daniël, Ik weet niet hoe ik u hierbij kan helpen. Ik heb geen medische opleiding genoten.
    En… ik heb geen tijdmachine; anders bracht ik u zeker de nodige medicamenten of voldoende drinkbaar water. Eigenlijk zou ik dan beter met het vredesverdrag komen aandraven…dan was alle miserie voorbij!
    Laat u nu zo goed als mogelijk helpen en probeer achter de linies even te recupereren.

    Ernest

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s