Remi, 5 juni 1917

Mijn liefste Cécile,

heel erg bedankt voor het postpakket dat je me hebt gestuurd. Het is me in goede staat overhandigd en wat erin zit, zal zeker van pas komen. Alleen al de gedachte dat die worst en die pot gelei en dat hemd door jouw handen zijn aangeraakt, vervult me met een gevoel van geluk. Ik wou dat ik jou meer kon sturen dan een postkaart om je mijn dankbaarheid en mijn liefde te tonen.

Ik ben hier nu zo’n maand of vier en ondertussen ken ik al wat Duits. Zo heb ik kunnen opvangen dat ik waarschijnlijk niet zo heel erg lang meer op deze boerderij zal verblijven. Als ik het goed heb begrepen word ik binnenkort overgeplaatst. De boer maakte zich kwaad toen hij het nieuws vernam, maar of dat wat zal uithalen, valt te betwijfelen. En mij zullen ze ook niet om mijn mening vragen. Als het dus even duurt voor je weer van me hoort, wanhoop dan niet, mijn liefste, en denk niet meteen het ergste. Zodra ik meer weet, breng ik je op de hoogte. Nu moet ik je laten, maar niet zonder je eerst in gedachten omhelsd te hebben.

Remi

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s