Gravin Maria, woensdag 12 december 1917

Mijn lieve René
Duizend maal bedankt voor je lange en lieve brief van 5 december. Vergeef me dat ik je niet eerder antwoordde. Ik zou er zelf veel plezier aan beleefd hebben om per kerende post te reageren. Helaas hebben een griep en een bronchitis me enkele dagen aan mijn bed gekluisterd. Vandaag gaat het beter, maar de medicijnen laten niet toe dat ik het huis al verlaat.
Je kan je niet inbeelden hoe gelukkig we waren je hier enkele dagen in ons midden te mogen hebben. Wat jammer dat je dat niet vaker kunt doen. Ik verwacht nu het bezoek van Benoit. Tenminste als alles verloopt zoals gepland. Die arme jongen heeft nog niet veel geluk gekend sinds zijn aankomst aan het front.
Het feest van Sinterklaas is goed verlopen. De kleintjes waren uitzinnig van geluk.
Ik heb me vandaag nog kunnen onttrekken aan alle bezoeken en heb me teruggetrokken in mijn kleine zitkamer waar ik rust vind. Mijn hoofd doet te veel pijn om conversaties te kunnen verdragen.
De cinema van Pop heeft nog steeds heel veel succes. Mijn grote Loulou heeft gisteren zijn zussen vergezeld naar een filmvoorstelling en zijn schaterlach heeft de aanwezige Engelsen geamuseerd.
Tot ziens, mijn lieve René. Geniet van je korte verlof samen met die lieve Ben. Jullie verdienen allebei een beetje afleiding, dat is geen overbodige luxe.
Vel liefs van je oom, je neven en nichten, mijnheer Simons en liefdevolle kussen van je
Tante Maria

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s